lördag, september 04, 2010

Förskolelyftet...

Här kommer en lite rapport om hur jag hade det när jag var iväg i Skövde på Förskolelyftet i början på veckan.
Vi, jag och mina kollegor, hade det jättetrevligt. Man satt med ett leende på läpparna hela första dagen och bara tog in all information. Och mycket information var det... Men det gjorde inget för allt var så inspirerande och intressant. Bara det att få sitta ner och prata och diskutera olika saker och hur man gör ute på de olika förskolorna. Det var kollegor från hela landet kändes det som, Stockholm, Skövde, Åstorp m.fl. Det var ungefär hur dag ett gick till. Information om kursen och skolan och diskussion utifrån en bok vi skulle ha läst vissa sidor ur.

Rundvandring i ett av våra klassrum.
Dag två var det litteraturseminarium, föreläsning och workshop. Jätteroligt att få jobba kreativt... Vi skulle göra "tittskåp" utifrån en bild från en barnbok som vi ska jobba med på våra förskolor. Boken hade vi valt själva innan vi kom dit. Med hjälp av detta tittskåp ska vi kunna hantera antalsuppfattningens principer som är:
  • Ett-till-ett korrespondens
  • Den stabila ordningens princip
  • Kardinalprincipen
  • Abstraktionsprincipen
  • Den irrelevanta ordningens princip
Om dessa finns att läsa i boken "Förskolebarn i matematikens värld" av Elisabet Doverborg och Ingrid Pramling Samuelsson, på sidan 25.
Detta tittskåp ska sedan följa oss genom hela utbildningen och jag/vi ska med hjälp av detta genomföra "språk och matematikaktiviteter" och så småningom även få med musik och docka.

Låter det rörigt? Ställ gärna frågor genom att kommentera detta inlägg.
Nu ett axplock av alla de bilder jag tog från vår dag med Workshop.

Kreativiteten flödar.
Alla var mycket koncentrerade.
Mitt och mina kollegors tittskåp har blivit påbörjade.
Mina kollegors tittskåp.
Alla jobbar flitigt med sitt. Ibland gick vi runt för att titta och inspireras av varandra.
Pyssel pyssel...
Ett tittskåp om Grodan.
Kajsa Kavat...
Petter och hans fyra getter...
Pulvret...
Våra kaniner. Min kollega och jag ska ha dom tillsammans. Både hennes och min bok handlar nämligen om Lilla syster Kanin. Fast vi har olika böcker om henne.
Hattstugan.
Familjen Musessons möss.
Alla gjorde så fint och det var så roligt att se och inspireras av all kreativitet som bara flödade i klassrummet. Alla tyckte det var lika roligt och man hjälpte varandra med att komma på lösningar och tipsade varandra med idéer. Med andra ord väldigt roligt. Ser fram emot nästa träff =D
Hoppas ni blev lite inspirerade... =) Och som sagt...fråga gärna om ni undrar över något.

Ha de´

Inga kommentarer: