tisdag, september 21, 2010

Mitt tittskåp...

De flesta av er som brukar återkomma hit, vet säkert vid det här laget att jag läser Förskolelyftet. I den kursen ska vi tillverka ett tittskåp utifrån en bok och jag har valt "Lilla Syster kanin och alla hennes vänner". Tänkte nu visa hur mitt skåp blev om någon skulle vara lite nyfiken på det ;)

Boken om "Lilla Syster kanin"
 Först ut är boken som ser ut så här. Den är skriven av Ulf Nilsson och har bilder av Eva Eriksson.

Lilla Syster kanin
Så här ser min Lilla Syster kanin ut. Hon gillar att snurra runt, runt, runt.

Grisen
Hennes vän Grisen som vill rulla sig i jorden.

Grodan
Kompisen Grodan tycker om att dyka ner i dammen.

Kråkan
Kråkan som vill flyga högt upp i luften.

Musen
Den lilla Musen vill kila in och ut i små, små hål.

Snigeln
Snigeln vill klättra upp och ner i taket.

Tittskåpet
Och till slut mitt tittskåp. På slutet kommer Lilla Syster kanins storebror och läser en bok för alla vännerna. Så då kommer en lite större mjukiskanin och hälsar på. Han har med sig en bok om Lilla Syster kanin i miniformat. Den är tyvärr inte färdig ännu, men bild kommer...
Boken om Lilla Syster Kanin har jag valt för att jag helt enkelt gillade vänner-temat, alla kan och vill olika saker men är ändå vänner. Annat som avgjorde var att jag tycker om Eva Eriksson bilder och har alltid gjort. Enkla, milda och ändå så uttrycksfulla. Har även alltid tyckt om Ulf Nilssons böcker. Har läst många av dom för mina egna barn när de var små och att han bor här på min hemort är ett bonus. I boken går det även att få in många matematiska begrepp och bilderna har mycket som man kan prata med barnen om. Men mer om det vid ett annat tillfälle. Kan ju inte berätta allt på en gång ;)

Så till nästa gång säger jag...
Ha de´

2 kommentarer:

María sa...

Tusen tack för att låta oss veta och se lite av vad du lär dig, det inspirerar!
María i Alingsås

Jakaranda sa...

Tack till dig också Maria. Det är alltid lika kul att få höra vad ni tycker där ute i cyberspace. Och det är ju att inspirera jag vill =)
Ha en bra dag/ Jakaranda