torsdag, april 08, 2010

Prioriterade mål...

För att synlig göra vårt arbete på förskolan har vi bla. gjort "plancher" med våra prioriterade mål och med bilder från verksamheten som vi satt upp i vår tambur. Där kan föräldrarna läsa vad det är vi gör och även varför med hänvisning till läroplanen. Dessa visade vi även på vårt föräldramöte i höstas. Då pratade vi om och förklarade varför vi valt dessa mål för föräldrarna, och de hade även chans att ställa frågor. Vi fick känslan av att flera föräldrar fick en liten aha-upplevelse för de var väldigt intresserade och nyfikna. En del dröjde sig även kvar efter mötet för att prata lite extra om detta.

Många gånger tror jag att föräldrarna inte riktigt vet vad vi "gör" på förskolan. Allt kan verka så självklart för oss som vistas i detta hela dagarna. Men för en utomstående kan det nog vara ganska svårt att förstå eller inse att vi faktiskt har en tanke med det vi gör.Hur gör ni för att synlig göra ert arbete med barnen?
Skriv gärna en kommentar och berätta. Tycker det är både spännande och lärorikt att höra hur andra gör. Alltid kan man lära sig något.

Ha de´

Inga kommentarer: