onsdag, april 14, 2010

Gruffalon fortsättning...

Håller ju som sagt på med sagan om Gruffalon. Och här kommer nu en lägesrapport.

I denna skokartong har jag tänkt klistra bilder på skog, himmel, grus och gräs. Bilderna hittar jag i lite olika veckotidningar. Dessa pusslar jag sedan ihop så det ser ut som en skog eller glänta. Tanken är att locket (som sitter fast i lådan) ska bli marken och själva lådan ska innehålla skogen. Bild kommer när den är klar.

I skogen finns bla. en vedstapel. Den har jag inhandlat i någon hobbybutik vid nått tillfälle. Minns tyvärr ej var. Man kan säkert göra själv också om man är lite händig. ;)


Musen är ju en av huvudpersonerna så han måste ju vara med. Musen i min saga ser ut så här. Har varit en av barnens nyckelringar en gång i tiden. (Stackarna...alla deras gamla leksaker går åt till mitt pysslande. ;) Finns inga minnen kvar sedan. )


Gruffalon själv måste ju vara med. Honom har jag köpt genom BarnensBokklubb. Tror tyvärr inte den finns där längre. :( Men man kan ju alltid kolla.


På sin vandring genom skogen möter Musen en Uggla. Denna har jag köpt i vår leksaksaffär och den är tillverkad av Schleich.Musen stöter också på en orm. Detta är en liten orm fylld med någonform av ris/plastkulor inköpt på någon av våra semesterresor. De brukar finnas antingen i leksakaffärer eller hobbybutiker. Nån gång har jag sett de i en inredningsbutik. Så jag tor inte att de är så svåra att få tag på.


På slutet av sagan mumsar Musen i sig en nöt och jag hade valnötter kvar sedan i julas så det fick bli en sådan.
Nu saknar jag bara en Räv. Fast det bör inte vara så svårt att hitta så jag håller utkik efter någon som kan passa in i min saga.

Så just nu ser det ut så här i skokartongen som ska bli min Sagolåda om Gruffalon.
Fortsättning följer...
Ha de´

2 kommentarer:

Fröken Flano filosoferar sa...

Hej!
Vilken fin sagolåda du har gjort.
Jag tror jag ska försöka knåpa ihop något liknande.
Ha det gott.
MVH Liz alias Fröken Flano

Jakaranda sa...

Tack! Vad kul att höra att jag inspirerat till pyssel :)
Är ju inte riktigt klar med lådan ännu men bild kommer när den är komplett.
Ha de´