torsdag, april 27, 2017

Programmering på min förskola!

För lite sedan var jag och de blivande 6-åringarna på min avdelning, plus grannavdelningen  med sina blivande 6-åringar och personal, iväg på en utflykt. Den gick till grannkommunen och något som heter Kreativum, vilket är, som de själva säger, ett `Science Center för nyfikna´. Så kul är där. (Helst hade jag varit där utan barnen och upptäckt själv...Hi Hi!) I vilket fall fick vi prova på programmering med Bee-Bot. Något som både barn och vuxna tyckte var kul.


Med på utflykten var även vår, sen nyåret, nya rektor och hon undrade om detta var något vi skulle vilja ha på förskolan. Detta svarade jag givetvis ja till. Jag som gillar teknik och sånt. Så häromdagen levererades det ett paket till förskolan. Innehåll: två stycken Blue-Bots, en till varje syskonavdelning. Och jag ser framemot att få introducera och börja jobba med vår tillsammans med barnen. Skillnaden mellan Bee-Bot och Blue-Bot är att den senare även kan programmeras via Ipaden. Ipaden användr vi sedan tidigare med barnen. Bla med QR-koder.
Eftersom vi jobbar med hus, bla. barnens hus, på min avdelning så har vi en tank om att skriva ut bilder på barnens hus och på barnen och klistra på klossar så de kan stå. Sedan kan vi programmera vår Blue-Bot att köra och hälsa på barnen i deras `hus´. Husen och barnen kan även användas i den övriga leken, tex i billeken eller byggleken. Och är man sugen på att leka med kompisen som kanske inte är på förskolan den dagen så kan fotokompisarna ändå leka tillsammans. Kan ta någon bild och dela här vid tillfälle, när dessa klossar blir färdiga. Men så här såg det ut i vår hall i vintras. Nu finns där foton på nästan alla barnen och deras hus, plus lite vad barnen berättat om sitt hus. Även vi vuxna har med våra hus med berättelser.


Kommer så klart även att dela med mig av vårt arbete med Blue-Boten. Hoppas ni förstod vad jag menade och att det kan inspirera någon.
På återseende!

Ha de´

Inga kommentarer: