söndag, oktober 16, 2011

Pysselrummet...

Ni som varit lite uppmärksamma här på bloggen kommer kanske ihåg att när jag fyllde år i april så gav jag mig själv ett pysselrum =) Vi fick av någon anledning ett rum över i huset. Hur lyckas man med det kan man undra. Ja, det blev lite rotation på möbler och vistelseplatser i huset och så hux flux... Ett rum över... Jag flyttade upp från min vrå under trappan redan i april men kom aldrig riktigt på plats. Mitt i alltihop blev det fönsterbyte med allt vad det innebär. Sedan kom sommaren och semester... Och ett tu tre fick dottern, 20 år, en lägenhet och tiden bara rullade på. Ja, ni vet hur det kan vara. Men nu äntligen börjar jag komma på plats och nu vill jag visa er lite hur jag har det i mitt rum. =)

Från dörröppningen.
Så här ser det ut när man står i dörröppningen. Rakt fram står mitt "nya" skrivbord. Det kastade sonen ut när det istället flyttade in en soffa på hans rum. Det passade mig alldeles utmärkt. Bredvid skrivbordet ett lågt, lite längre bord. Där efter två bokhyllor och sedan ett bord till, ni ser bara hörnet av det på bilden.

Skrivbordet.
Skrivbordet med bl.a. symaskin och dator. Datorn bytte jag till mig av dottern när hon flyttade. I utbyte fick hon bl.a. en matta till sin nya lägenhet. Till saken hör också att anledningen till att hon ville byta bort den var att hon köpt sig en ny dator i somras så denna användes inte längre. Tur för mig ;)

Dator, symaskin och lite plock.
Som sagt... här står min dator och min symaskin. Just nu ligger det tyg på maskinen. Detta ska så småningom bli nya gardiner till vardagsrummet en trappa ner. När det ska ske är det ingen som vet... I burkarna och askarna som står längs med väggen finns bland annat lite blommor, bokstäver, foamfigurer, snäckor, pinnar och lite konstgjorda blad m.m.. Med andra ord dekorationer till scrapsidor och dylikt.

Pyssel delen på skrivbordet.
Sveper vi vidare över skrivbordet kommer vi fram till pysselplatsen =) Här har jag saxar, pennor, en del papper, lite klister och en del av mina verktyg som jag använder mig av när jag scrappar och pysslar. Här ligger också lite tekniska prylar som kablar till kameran, en av mina iPods och just nu bankdosan. I fönstret sitter Dammråttan och övervakar mitt arbete ;) Hon kommer från Luna Dsign.

Papper, skrivare m.m.
På det låga bordet direkt till vänster om skrivbordet har jag min skrivare-scanner-kopiator, allt i ett, Här förvarar jag också det mesta av mina papper. De finns i de två mapparna som står upp mot väggen och i den vita lådan som står framför. Under den vita lådan finns en låda till där jag har mina cardstocks. Ni kan skymta lite brunt under den vita... I hörnet står det en glasburk med olika penslar och en med blompinnar i olika storlekar. Under bordet finns både tomma skokartonger och färdiga sagolådor tillverkade av mig. Där står även färdig tillverkade köpta lådor med pedagogiskt material som "Matte på burk" och "Ord på burk".


Fortsätter vi snurra i min stol vid skrivbordet kommer vi till bokhyllorna. I den första finns stansar, pennor, pearlmakers, små pappersblock, washitejp m.m. Uppe på hyllan sitter fru Vår med sina blomsterflickor och väntar på våren. De kommer från Sagoverkstad. Bredvid henne på ena sidan står en groda och väntar på att få bli reparerad. Han tappar nämligen sina bokstäver som han har på huvudet. På andra sidan har hon en vit låda som innehåller band av olika slag. I lådan jämte den finns en box med en massa blandat krafs som kan vara bra att ha när man pysslar.


Under detta har jag två små IKEA-byråar. Dessa finns knappar, blommor, band, stämpeldynor, stickles, sammetspuder, glitter, dymo-band, brads... Ja, en massa dekorationer som ni hör. Här står även kort som har framkallats och som förhoppningsvis ska bli scrappade en dag. Alla fyra lådorna, de vita och svarta, innehåller bl.a. foton från min barndom/ungdom och från när barnen var små. Där står även mina gamla fotoalbum.


Längst ner i nästa bokhylla hittar vi scrapalbum, några barnböcker som kanske blir till sagolådor eller påsar med tiden. Så är i alla fall tanken. Där står också lite annan litteratur att bläddra i och inspireras av. Lådorna bredvid är tomma men ska med största sannolikhet komma till användning i framtiden.


Ett steg upp finns ännu mer dekorationer. Här som små glasbitar, pärlor, små stenar, pyttesmå snäckor plus trådrullar och annat till symaskinen. Högst upp fler boxar med t.ex. stämplar, olika ståltråd och pärlor till smycken, stickers och bokstäver finns i en och i en annan olika sorters snören och trådar. En innehåller två olika dymos, limpistol och en manick som sätter fast saker med något som liknar ett plastsnöre. Ni vet den lilla plast mojängen som vissa prislappar hänger i!?  ;) Högst upp sitter Fleur och Palle Pyssling och spanar så att allt går rätt till här ;) Fleur kommer även hon från Luna Dsign och Palle har jag sytt själv. Han kom till när dottern och hennes klasskamrat gjorde en pysselbok som sitt projektarbete i skolan. Då blev det en Palle Pyssling-docka som var med på deras marknadsföring under UF-mässan i länet. (UF står för UngFöretagare)


Sist i mitt pysselrum står bordet som ni bara såg hörnet på. Där har jag min musikanläggning. För musik behöver man i bland. Här står även mitt laptop-fodral, det ligger några skivor och just nu också mina papper som jag skickat in för att få min lärarlegitimation.
Ja, det var det. Så ser det ut i mitt rum just nu. Men vem vet det kanske ändra sig nån gång... Hoppas ni gillade rundturen. Jag känner i alla fall mig väldigt nöjd med rummet. En viss skillnad från att ha suttit under trappen ju ;)
Tack för idag och

Ha de´