torsdag, oktober 13, 2011

Pinnbokstäver...

I våras började barnen hos mig intressera sig för bokstäver. Speciellt var det intresserade av bokstäverna i sina namn och detta var vi inte sena med att hänga på. Vi gjorde så att alla fick skriva första bokstaven i sitt namn och tala om vad den heter. Var det någon som inte kunde visade vi och berättade och så fick barnet rita av och säga efter. När de fått ner sin bokstav på papper tog vi den (bokstaven) med oss ut i skogen och letade upp pinnar som vi kunde bygga av. Barnen fick leta, plocka, jämföra, bygga och räkna sin pinnar tills de var nöjda. Där efter gick vi tillbaka till förskolan och klistrade/knöt ihop våra bokstäver. Och så här blev resultatet... En snygg bokstavsvägg. =)

Hela väggen med kompis-solen, trädet och myshörnan.

Några av alla bokstäver.

Ännu fler bokstäver. Vissa svårare att bygga än andra.
Barnen tyckte att det var mycket roligt och var jättestolta över sin bokstav. De visade, räknade och jämförde med varandra. Så det blev många roliga "avlyssningar" av oss fröknar och många roliga samtal mellan både barn - barn och barn - fröknar.
Hoppas ni blir inspirerade att bygga era bokstäver på er förskola nu. Eller varför inte bygga siffran som visar hur många år barnen är. Hmm...Den idéen ska jag nog ta med mig till "mina" barn... ;)

Ha de´

Inga kommentarer: