fredag, september 09, 2011

Fira födelsedag...

Som jag skrivit om innan här på bloggen så undviker vi att äta sött när barnen på förskolan fyller år. Istället kommer VioVio och dansar, vi sjunger "Vi gratulerar" och barnet får  önska sig en sång som vi också sjunger. Under tiden sitter födelsedagsbarnet på en guldstol medan vi andra sitter eller står runt omkring. Därefter får födelsedagsbarnet servera frukten till övriga barn. (Den uppgiften brukar vara väldigt eftertraktad hos oss.)
När det är dags att äta lunch så dukar vi lite extra fint på födelsedagsbarnets plats och de brukar vara mäkta stolta över detta. Alla andra barn och vuxna kan ju se då att "jag" fyller år och brukar då gratulera. ;)  Så här kan det se ut.

Fin dukning till födelsedagsbarnet.
Det är ett underlägg med alla årets månader på, en riktig porslinstallrik där vi målat på en guldkrona (i vanliga fall är våra tallrikar i plast) och ett högt plastglas som barnen kallar för "finglaset i guld"... =)
Oj, höll på att glömma... Givetvis möts barnen av flaggan som hängts upp utanför ytterdörren av den vuxna som kommit först på morgonen.
Självklart får födelsedagsbarnet även ta mat först vid sitt bord.
Hur gör ni på er förskola? Skriv gärna och berätta.

Ha dé

Inga kommentarer: