onsdag, januari 05, 2011

Oj vad tiden går...

Ser att jag inte har lagt upp något nytt sedan i början av December... Usch och fy på mig ;)
Här kommer i alla fall ett litet inlägg. Jag går ju som ni vet Förskolelyftet och har där tillverkat ett tittskåp. Miljön i mitt tittskåp har vi en tanke om att "lyfta ut" ur lådan och bygga upp på avdelningen. I den mån det går... Vi har redan börjat lite smått genom att bygga ett träd inomhus. Detta träd står precis innanför tamburen, en liten bit in på avdelningen. Men det är ändå bland det första man ser när man kliver in genom ytterdörren.


Just nu sitter Kråkan och Snigel i trädet och spanar ut över avdelningen. Det har även fått julgranskulor och en ljusslinga nu innan jul. Tanken är att vi ska lägga en grön matta (typ nålfilt, eller vad det nu heter) på golvet under trädet som gräs. I mattan tänker vi ha ett hål utklippt och i hålet en spegel (okrossbar naturligtvis) som ska förställa vatten. Kanske några kuddar i grått och/eller grönt som stenar och kullar. Här ska sedan figurerna från tittskåpet finnas i större storlek.
Tanken är att barnen sedan ska kunna leka "i tittskåpet" med figurerna i sagan och vi kan prata om och jobba med boken och dess figurer på ett lite roligare och annorlunda sätt. Självklart går vi även ut i den riktiga skogen och leker och har roligt där också. Men vi hoppas att detta ska bidra till en lite roligare och stimulerande lekmiljö inne på förskolan.
Låter det knasigt? Kanske lite, men vi har kul under tiden vi jobbar. =) Både stora och små. Och det tycker vi är viktigt...
Någon som gjort något liknande eller blev ni kanske lite inspirerade?  Skriv gärna och berätta...
Ha de´

Inga kommentarer: