tisdag, oktober 12, 2010

Tittskåp från Förskolelyftet...

Här kommer lite bilder från Förskolelyftet i förra veckan. Eller lite o lite det är sjutton stycken om jag inte räknat fel ;)  Tyvärr minns jag inte vad alla tittskåpens sagor heter men om någon vet så berätta gärna så jag kan skriva in det under bilderna. Vet inte heller om jag minns rätt till de jag skrivit under, rätta mig om jag skulle ha fel, ni som vet. Vi fick redovisa för varandra i smågrupper om hur vi gjort och hur vi tänker göra med våra tittskåp och det var mycket intressant och roligt att höra.
Nog om detta...Titta och njut =)

Rasmus Nalle med vänner.

En saga om Grodan.

Musesson och den stor färgfesten.

Lilla Kotten ?

En saga till om Grodan.

Lilla syster Kanin blir jagad av en räv.

Minns tyvärr ej namnet på denna =(

Sagan om den lilla, lilla gumman ?

Tyvärr, minns ej denna =(

Tror det var något med Molly Mus.

En saga om Totte.

Hattstugan.

Någon av sagorna om Pulvret. Tror jag =/

Petter och hans fyra getter.

Kajsa Kavat hjälper mormor.

Kringel.

Kommer inte ihåg sagan =(
Som sagts innan, är det någon som kan hjälpa mig att minnas alla sagor blir jag väldigt glad för det. Skäms lite för att jag har sådan dålig koll.
För övrigt var det tyvärr dåligt med fotograferandet denna gången. Vi hade mycket musik och rytmik och då är det lite svårt att ta kort samtidigt. Men vi hade mycket roligt och fick lära oss en hel del bra saker att använd i barngruppen. Bla. att det gör stor skillnad att ha någon form av instrument för kunna "räkna in" barnen i en sång så alla börjar samtidigt. Och för att sedan hålla takten. Man behöver inte vara duktigt på nått instrument som gitarr eller så, utan det räcker med tex. ett maraccasägg eller en "gurka". Sedan att det är spännande att dela upp barnen i små grupper på olika ställen i rummet och sjunga. Turas om att sjunga i de olika grupperna och fylla på med de andra efter hand. Hur upplevs det? Sedan kan man sitta nära,nära och sjunga. Är det någon skillnad mot att sitta långt ifrån? Sjunga starkt och svagt. Blir det någon skillnad? Plus en massa annat som man inte har tänkt på att man kan göra i sina sångstunder.
Så ni förstår att det drog igång många tankar i lilla hjärnan ;)
Det är ett sådant roligt gäng som går utbildningen och man blir lika glad varje gång man träffar dom. Ser redan fram emot nästa träff.
Nu väntar sängen och arbetsdag imorgon så jag säger nu God Natt och
Ha de´

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fina titt-skåp du gjort! Blir mycket sugen på att samla massvis med skokartonger och producera egna! mvh en lärarstudent.

A'laEmmeli sa...

Wow vilka underbart söta tittskåp! Jag älskar sånt där miniatyr och har alltid haft som dröm att göra mitt eget dockskåp men kommer nog aldrig till skott.

Tack oxå för din fina kommentar i min blogg, jag blev jätteglad! :D ♥

Jakaranda sa...

Lärarstudent: Tack så mycket =) Tycker helt klart att du ska göra något tittskåp. Det är helt annorlunda att läsa en saga med dockor till. Prova =)
A´laEmmeli: Tack så mycket =)Jag älskar att sitta och pyssla med dessa skåp/lådor. Kanske det blir ett dockskåp hos dig så småningom ;)
/Jakaranda

Annaf sa...

Superfina skåp. Vilken trevlig ide. Älskar sagor ju.

Jakaranda sa...

Annaf: Tackar =)Det blir ju så mycket roligare att läsa sagor när man har tittskåp/sagolådor...
/Jakaranda