torsdag, december 22, 2011

God Jul & Gott Nytt År!

Vill önska er en God Jul & Gott Nytt År genom att visa hur det ser ut i tamburen nu inför julen på förskolan där jag jobbar.


Nästan direkt när man kommer in genom ytterdörren finns denna lilla hylla där vi brukar ha lite "utställning" om vad som pågår på förskolan. Just nu är den lite julpyntad. Efter att bilden togs har det kommit dit flera julkort som vi fått från barnen och deras familjer. Hjärtanen som sitter i almanackan kommer från vår julkalender och i den digitala foto-ramen snurrar just nu bilder på vad vi julpysslar med nu i december.


Fortsättning på hyllan...Här sitter Alfons och Milla tillsammans med den bok som vi utgår i från när vi arbetar med vårt tema. Just nu är det många sagor om julen.


Givetvis fick Alfons,  Milla och Ugglan bli lite julfina inför vårt luciafirande. Barnen blev jätte snopna och undrade vad som hänt och vem som gjort dom så fina. Kan ni gissa vem den skyldiga är? Nu fick ni något att fundera på.  ;)


Fick lilla Alfons och Milla bli julfina måste ju även stora Alfons och Milla bli det... Även vårt träd fick bli lite juligt med röda kulor och lite annat pynt som barnen gjort. Grenen i taket som det hänger hjärtan i fungerar som julkalender. Varje dag får ett barn leta upp dagens datum och plocka ner hjärtat. På baksidan står vad som ska hända under dagen.


Och så här fin var jag när vi hade julfest och julbord på förskolan. Jag skulle föreställa en julängel men jag vet inte om det gick så bra. Glorian gled lite på sned och vingarna kliade så jag är nog inte så änglalik som jag vill göra sken av ;) Men barnen tyckte att jag var fin och gissa vilken fröken som fick hjälpa till att göra änglavingar på löpande band =)
Ja, så nu vet ni hur det ser ut hos oss vid jul och även hur jag ser ut... Hoppas att ni får en trevlig jul ändå ;) Med detta vill jag önska alla som hittat hit...

God Jul & Gott Nytt År!

Inga kommentarer: