tisdag, februari 22, 2011

Hårmodell...

Är man lite pysslig av sig kan man åka på att tillverka allt möjligt. Även saker som man överhuvudtaget aldrig trodde att man skulle göra... Jag har aldrig någonsin funderat över smycketillverkning eller liknande eftersom jag alltid varit en papper-och-penna-tjej ;) Har alltid varit galen i fina papper och roliga pennor.
Men till saken... Dottern kom hem och berättade att hon ska sitta hårmodell åt ex-pojkvännen när han avlägger sitt gesällprov i sommar och att det skulle vara en bruduppsättning med tillhörande krona. Jättekul tyckte jag naturligtvis...När hon varit några gånger på salongen så exet fått träna kommer hon hem och säger att hon vill ha en egen krona. Dels för att det är en fördel för frisören och dels för att hon tyckte deras krona var ful. Så vad säger man..? NEEEJ...säger man inte, utan "Visst jag kan hjälpa dig" säger man. Sagt och gjort, så här gick det med tillverkningen.

Här är salongens "tränings"krona. Inte så vacker.
Är faktiskt benägen att hålla med dottern...Salongens krona är inte vacker, men vi hade den att utgå ifrån och kika lite på hur allt är fastsatt m.m.

Materialet.
Allt material vi inhandlat för ändamålet. Dock är inte pärlorna med på bilden. Dom hade dottern lagt någonstans så det var bara att leta. Allt material är förresten köpt i Bitte´s Pysselbod. Stadens enda sådana faktiskt.Mycket trevlig liten butik tycker jag. Bitte är alltid väldigt hjälpsam och tillmötesgående.

Stommen.
Stommen gjord. De små öglorna ska vara vända neråt. Med hjälp av dom och hårspännen ska kronan fästas i dotterns hår. Och det ska visst sitta stenhårt på huvudet. Hoppas de håller när det gäller.

Taggar och stommen.
Stommen och blivande "taggar" till kronan. Heter det taggar..? Här ser man pärlorna, de är vita och lite pärlemorskimrande. Väldigt fina tycker jag.

Har börjat fästa "taggarna".
Att fästa alla taggar så det satt stadigt var lite klurigt men jag fick till det efter ett tag.

Alla taggar  på plats, plus pärlorna. Ganska nöjd så långt.
Än värre var det att få pärlorna att sitta snyggt längst ut på varje tagg. De sitter lite vingligt men jag ska fästa de lite extra med superlim, om jag bara hittar det.

Färdig krona.
Dottern ville ha några knorrar mellan taggarna också, hon tyckte att den såg lite kal ut. Så knorrar fick det bli. Så var kronan klar. Faktiskt nöjd...

Utan att skryta, blev jag faktiskt väldigt nöjd. Det är ju första gången någonsin jag gett mig på något sånt här. Nå, vad blir domen?
Om det blir några bilder på uppsättningen med kronan ska jag visa de här. Men det dröjer i så fall. Gesällprovet görs ju inte förrän till sommaren.
Ha de´

Inga kommentarer: