söndag, juni 19, 2011

Pinndockor av färgat skumgummi...

Här har det inte hänt mycket på ett tag. Är ju lite att stå i på jobbet nu vid terminsslut och innan semestrarna börjar. Men nu är det dags för en uppdatering. =)
För ett tag sedan visade jag när att jag och mina studiekamrater färgade in skumgummi till några dockor. Det kan ni läsa om på denna sida. Här kommer nu resultatet av alla skumgummibitar.

Två glada grodor.
De gröna bollarna blev två glada grodor. Den ena ska nog få heta Alf för han tycker om alfabetet och bokstäver. Både stora och små sådana. Vad den andra ska heta vet jag inte än men det ska vara en flicka och hon har fått blommor i "håret".

Baksidan på två glada grodor.
Så här ser Alf och hans flickkompis ut när man ser dem från baksidan. Alf har hela alfabetet på sig och hans dam har blommor på huvudet. Ingen av grodorna har varit och hälsat på hos barnen på förskolan än.

Formdocka
Så här blev min formdocka. Han får nog heta Tristan och självklart tycker han om former av alla de slag. Han har inte heller besökt barngruppen än. Men så småningom så kommer både grodorna och formdockan att hälsa på oss.
Moroten
Någon som däremot har varit på besök några gånger är Moroten. =) Barnen tycker att han är väldigt rolig och han har lärt dem att dansa sin räknesångdans. (Matildas räknesångs-marsch från Mattemusikalen Nippriga siffror.) Kan ju tala om att barnen är väldigt noga att rörelserna ska bli rätt. Inget slarv här inte. ;)
Formrobotar
Några andra pinndockor som varit på besök vid ett flertal tillfällen är mina formrobotar Rutan och Rundan. Dessa har jag haft några år men inte börjat använda förrän nu de senaste två terminerna. Ni kan ju gissa vad de tycker om... Visst... Former.
Rutan och Rundan med sin formlåda.
 Med sig har Rundan och Rutan haft sin låda med de vanligaste formerna, triangel, cirkel, rektangel och kvadrat. Barnen har fått titta och berätta vilka former robotarna har på sina magar, de har letat upp rätt form i lådan. Ibland ska bara formen stämma, Ibland färgen och ibland både färg och form. (Upptäckte att barnen inte alltid hade så lätt att skilja på färg och form... Ofta när jag frågade efter färgen svarade de formen och tvärtom. Lite märkligt faktiskt.) Vi har även gått på formjakt både med och utan kamera, sjungit och läst sånger och ramsor med formanknytning, t.ex. Min hatt den har tre kanter, Kom vi gör en liten ring, m.fl. Båda två har varit mycket uppskattade bland barnen.
Det var det om detta. Undrar ni över något får ni mer än gärna ställa frågor så ska försöka svara.
Ha de´

Inga kommentarer: