måndag, augusti 16, 2010

Utbildning i In Print

Idag var första arbetsdagen efter semestern. Och jag började lite mjukt med att gå på kurs i In Print. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det är ett program där man skriver ut och arbetar med bilder som stöd för bla. barn med autism, downs syndrom, koncentrationssvårigheter m.m. Givetvis går materialet att använda med normalt fungerande barn också. Vi har redan lite bilder uppsatta på förskolan för att underlätta och hjälpa barnen. (Dessa bilder visar hur vi hade det på vår avdelning i våras. Nu i höst "flyttar" vi till nästa avdelning och behöver kanske andra bilder där.)
Tex. sitter/satt det bilder i vår tambur:


Där kan barnen se hur dagen på förskolan ser ut. Vi har serie med bilder som visar de rutiner som återkommer dagligen som frukost, samling, utelek, middag m.m. Givetvis kan man ha det mycket mer detaljerat för de barn som har behov av det.
Vi har/hade även bilder uppsatta inne på toaletten som visar hur det ska gå till där med spolning och handtvätt m.m.

Barnen tycker bilderna är spännande och tittar gärna på och pratar om dem. Både med varandra och med oss.

På kursen fick vi även lära oss att det också går att göra bla. arbetsblad och böcker. Programmet innehåller flera bra och roliga funktioner så man kan utforma materialet precis efter barnets/barnens behov. Så jag har haft en mycket intressant och inspirerande dag.

Mer information finns på www.hargdata.se/


Det var nog allt jag hade för denna gången.
Kan ju berätta att vår gamla dator inte gick att rädda =( Så nästan alla mina saker som fanns i den är borta. Hade lite på ett USB-minne... Så det är bara att börja samla igen ;)

Men till nästa gång säger jag nu...

Ha de´

1 kommentar:

Luna D Sign sa...

Hej! Vilken fin blogg du har. Just nu har jag en tävling där du kan vinna valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin