torsdag, augusti 26, 2010

Scrapgalen ordnar scrapkryssning

Detta inlägg kommer att ligga överst tills blog candyn är slut.

I oktober i år, närmare bestämt den 15:e t om den 17:e oktober anordnar Scrapgalen i samarbete med Viking Line en scrapkryssning mellan Stockholm och Helsingfors! Det blir en fantastisk helg för max 100 personer där du kommer att få gå 4 stycken inspirerande kurser, shoppa hos Scrapgalen, scrappa med nya och gamla vänner, äta en god tre-rätters middag samtidigt som du har tid till shopping ombord och i Helsingfors! Mat, boende, kurser och kursmaterial samt goodie-bags och utlottningar ingår alltihop i priset för kryssningen som är endast 2.495 kr. Anmälan görs via kryssningssidan eller till Scrapgalens mail på info@scrapgalen.se.

De kurser du kommer att få gå är:
* Klet & Kladd med Helene/Webmosterhelene: vi gör en lo i klassisk "Helene-stil" och använder flera olika tekniker med Studio akrylfärger.

* Minialbum med grafiskt tänk med Åsa/Badanka: vi lär oss göra ett minialbum med en tydlig grafisk profil och lär oss att hålla den röda tråden med enkla medel och spännande material.

* Kurs med Inkido: mer information kommer i slutet av augusti.

* Glitz Vintage love: vi gör en kanonläcker layout med produkter från Glitz Design! Kursledare är Karin Zander, 2010 års Scrapmästare. Lär dig nya tekniker och kom ut från kursen med en färdig lo OCH tillräckligt material OCH instruktioner för att kunna göra ytterligare 2 layouter på egen hand.

I tillägg till detta har vi flera underbara sponsorer som bidrar till utlottningar och goodie-bags, eller vad sägs om Prima Marketing, PhunnyFace, Glitz Design, October Afternoon, Inkido, Mians Scrap & Design m fl?!



Det ordnas även en blogcandy med anledning av kryssningen. Klicka på bilden här nedanför för att komma till den.


Lycka till =)

onsdag, augusti 25, 2010

Ny Blogg...

Som jag nämnt vid ett tidigare tillfälle ska vi ju ha ett matteprojekt på förskolan där jag jobbar och i samband med detta starta en blogg. Bloggen är nu upplagd och arbetet kan börja. =) Är ni intresserade får ni gärna kika in på sidan : http://knattematte.blogspot.com/. Sidan är helt nystartad och innehåller inte så mycket för tillfället men där ska förhoppningsvis fyllas på med massor av roliga saker.


Där finns i alla fall en liten presentation av vår förskola och vad vi vill med vårt projekt om ni skulle vilja läsa om det så länge. Vi hoppas givetvis att ni ska tycka det verkar intressant och roligt. För det gör vi ;)
Och självklart blir jag en följare ;)

Ha de´

måndag, augusti 16, 2010

Utbildning i In Print

Idag var första arbetsdagen efter semestern. Och jag började lite mjukt med att gå på kurs i In Print. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det är ett program där man skriver ut och arbetar med bilder som stöd för bla. barn med autism, downs syndrom, koncentrationssvårigheter m.m. Givetvis går materialet att använda med normalt fungerande barn också. Vi har redan lite bilder uppsatta på förskolan för att underlätta och hjälpa barnen. (Dessa bilder visar hur vi hade det på vår avdelning i våras. Nu i höst "flyttar" vi till nästa avdelning och behöver kanske andra bilder där.)
Tex. sitter/satt det bilder i vår tambur:


Där kan barnen se hur dagen på förskolan ser ut. Vi har serie med bilder som visar de rutiner som återkommer dagligen som frukost, samling, utelek, middag m.m. Givetvis kan man ha det mycket mer detaljerat för de barn som har behov av det.
Vi har/hade även bilder uppsatta inne på toaletten som visar hur det ska gå till där med spolning och handtvätt m.m.

Barnen tycker bilderna är spännande och tittar gärna på och pratar om dem. Både med varandra och med oss.

På kursen fick vi även lära oss att det också går att göra bla. arbetsblad och böcker. Programmet innehåller flera bra och roliga funktioner så man kan utforma materialet precis efter barnets/barnens behov. Så jag har haft en mycket intressant och inspirerande dag.

Mer information finns på www.hargdata.se/


Det var nog allt jag hade för denna gången.
Kan ju berätta att vår gamla dator inte gick att rädda =( Så nästan alla mina saker som fanns i den är borta. Hade lite på ett USB-minne... Så det är bara att börja samla igen ;)

Men till nästa gång säger jag nu...

Ha de´

söndag, augusti 08, 2010

Krasch... =(

Vår dator har kraschat och alla mina saker försvann =( Sitter just nu vid en gammal reservdator och deppar. På denna datorn vill jag inte lägga in bilder och sådant, dels är den inte så stor i minnet och dels är den ganska långsam så allt tar en "evighet" att göra. Den kraschade hårddisken är inlämnad för att kolla om det överhuvudtaget går att rädda nått på den och en ny disk är på väg. Så det kanske blir lite glest med pyssel här just nu... I alla fall tills den nya disken kommer och tills jag laddat upp med nya bilder. Hoppas ni inte ger upp hoppet om mig under tiden för jag lovar... Jag kommer tillbaka =) Och kanske det kan bli nått tips innan...
Men till dess säger jag bara...

Ha de´