måndag, maj 24, 2010

Sagan om vanten.

På vår förskola har vi för en tid sedan inhandlat djuren till "Sagan om vanten". De såldes i ett paket från Kålle Lek. Jag sydde en röd ganska stor vante till vår saga. Där i får alla djuren och boken plats. Vanten är gjord i rött filttyg och ser ut så här. De vita banden vid sidan fungerar som både tofsar till vanten och till att knyta ihop den så inte alla djuren ramlar ut. Vanten blir på så sätt själva sagopåsen.

Först ut i vår saga är en liten mus.

Där efter kommer grodan.

I vår bok kommer sedan ugglan men den fanns inte med bland djuren i det paket vi köpte utan det får bli harens/kaninens tur.

En räv hälsar på :)

Sedan blir det vargens tur.


Ett vildsvins finns också med.

Och en björn...

Allra sist i vår bok kommer en liten syrsa. Vår syrsa var en liten bit grön lera som tyvärr kommit bort vid någon sagostund. (Får tillverka en ny.) När den lilla syrsan försöker ta sig in i vanten så spricker den och blir till trasor. Så här ser vår "trasiga" vante ut. Här gömmer vi snabbt undan den hela vanten och sprider ut röda filtbitar så det ser ut som om den har spruckit och gått sönder.
Sagan utspelar sig ju på vintern så det måste ju vara lite snö med i sagan. Vår snö är en bit vit pälstyg.

Och slutligen...så här ser vår lilla bok ut. Den har jag hämtat här. Den har sedan skrivits ut, färglagts, laminerats och bundits ihop.


En kul och ganska lättläst saga som barnen gillar och som även jag som vuxen tycker är ganska kul att berätta för barnen. Hoppas ni tycker det samma.
Ha de´

tisdag, maj 18, 2010

Födelsedagsfirande...

När barnen på vår förskola fyller år äter vi inte glass eller nått annat sött. (Vi försöker unvika socker så mycket det går.) Istället firar vi genom att det kommer en docka som heter VioVio och dansar för dom. Sedan sjunger vi "Vi gratulerar" och födelsedagsbarnet får önska en sång som vi sjunger tillsammans.
Så här kan VioVio se ut. (Bilden är lånad från http://www.viovio.se/)

Ville inte lägga ut nån bild på vår docka eftersom den är ganska sönderdansad. Vi har en ny som ligger och väntar på att få bli färgad och ihop satt :)

Därefter får barnet välja en piprensare i någon fin färg som han/hon får knyckla till som de vill. Denna sätter vi sedan fast i barnets födelsedagsblomma. Blomman har lika många "kronblad" som barnet fyllt år. Så här ser de ut.



Här kommer en liten närbild. De har inte så många "blad" än men det kan ju bli upp till sex stycken innan de slutar hos oss.

Material till både VioVio-dockan och bollar som vi använt till blommorna kommer från Mirella Forsberg Ahlcrona och finns att köpa här: http://www.viovio.se/.

Hur firar ni födelsadag hos er? Skriv gärna och berätta...

Ha de´

söndag, maj 16, 2010

Vem där?

Satt och surfade runt lite i cyberspace och läste lite bloggar och kommentarer här och var. Då började jag fundera på vilka som läser min blogg. För några besökare har jag ju, men vilka är ni? Är ni scrappare? Är ni förskolepersonal? Råkade ni bara kika förbi eller brukar ni återkomma? Skulle vara kul att få veta om jag inspirerar någon där ute och på vilket sätt jag gör det i så fall.
Så skriv gärna en kommentar och berätta. Jag försöker svara på de kommentarer jag får om där finns nått svar att ge :)
Ha de´

Favoriter just nu...

Mina favoriter just nu när jag scrappar är Edgescraper och PearlMakers.

Har ju inte scrappat så förfärligt länge, så där i cirka 2 år och har väll bekantat mig lite efterhand med olika verktyg och produkter. Inhandlade min edgescraper för ungefär ett år sedan men har först nu på senare tid upptäckt hur bra den är. Har alltid rivit mina papper innan och gör fortfarande när jag vill ha en "snällare" kant. Men med scrapern kan jag vara ganska tuff mot kanterna på foton och papper eller bara rugga lite grann. Ändå blir kanterna lite "tuffare". Oftast är jag ganska tuff och hårdhänt. Gillar när det är lite trasigt. Och så här ser min lilla scraper ut. :)

En annan produkt som jag var skeptisk till innan är PearlMaker. Vad skulle man använda sånt trams till ? ;) Pärlor på tub, löjligt...eller? Hur som helst var jag i vår lokala hobbybutik, detta var ungefär två månader sedan och kikade in nya papper och lite sånt smått och gott. Och där på hylla stod dessa små tuber. Jag var ju bara tvungen att kolla in dom. Jag vände och vred och tänkte att jag köper en tub och provar...Sagt och gjort...Resten är historia. Jag blev helfrälst och inhandlade tre tuber till på kort tid och fler lär det bli. :) Här är de färger jag har än så länge.

Vilka är dina favoriter när du scrappar? Skriv gärna och berätta. Kanske man kan få nått tips på bra grejor.

Ha de´

torsdag, maj 13, 2010

Gör ett nytt försök. . .


Texten blev av någon anledning pytteliten i förra inlägget. Så detta ar ett nytt försök för att se om det fungerar denna gången. Ha de'

onsdag, maj 12, 2010

Utomhus pyssel


Provar att blogga från min nya mobil. Man ska kunna lägga upp inlägg direkt till Blogger. Får se om det funkar. Ville visa lite utepyssel som jag gjort. En gren från ett äppelträd, nätflöten i glas och en snäckmobil. Har virat lite ståltråd i grenen som jag använt när jag hängt upp den i en krok på väggen. Så nu hänger den så fint på vår altan. B-) Ska bli spännande och se om detta fungerar nu. Så länge säger jag bara Ha de'

lördag, maj 08, 2010

Uppdateringar??

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här... Ber om ursäkt för detta, men jag har legat sjuk i ett par omgångar på kort tid så det har inte blivit så mycket pysslande för min del. Ska ta tag i detta så fort jag blir frisk. Har flera ideer om vad jag ska lägga upp här så ha tålamod...det kommer mera ;)

Ha de´