fredag, februari 26, 2010

Tummesaga...

Håller på med en Tummesaga. Det är boken "Tummen får en vän" som ska få bli en sagolåda. Tycker det är bra att ha ibland för att lyfta sagor till en ny dimension. Håller som sagt just nu på med att göra Tummen. Minns honom sedan jag själv var liten. Gick som barnprogram på TV bla. Kommer ihåg när jag var med mamma på biblioteket, då lånade jag ofta Tumme-böcker. Så lite nostalgi är det när man nu läser böckerna igen.

Återkommer med resultat så fort jag fotograferat lite och har något att lägga upp här.



Ha de´

tisdag, februari 23, 2010

Mitt pysselbord...

Så här ser det ut på mitt pysselbord just nu.


Två projekt på gång. Ett om julafton 2009 och vars ett till barnen med deras dagis/skolfoto. Hittade ett inlägg om hur man kan scrappa just dessa foton. Tänkte skicka in ett bidrag så småningom. Här är en länk till det blogginlägget hos Scrappis.

http://www.scrappiz.se/index.php?option=com_jd-wp&Itemid=108&p=1868

Kanske fler som blir inspirerade? Jag blev det i alla fall. Här kommer min skiss som jag gjort och som jag tänker scrappa efter.Återkommer med mitt resultat.

Ha de´

måndag, februari 22, 2010

En skiss med resultat...

Har ju sagt att det ska handla om lite pyssel som jag gör både privat och till jobbet. Så nu efter några inlägg om jobb-pyssel kommer nu ett privat sådant. Nämligen en scrapbooksida jag gjort med tillhörande skiss. Hoppas det kan inspirera någon att scrappa...

Först ut är skissen.

Och så mitt resultat. Den handlar om när Dottern var tärna för första gången i sitt liv, ca 1 1/2 år gammal. Hon är idag arton år. Jag har faktiskt följt skissen ganska exakt eftersom jag såg LO:n i huvudet när jag ritade den. Så jag visste exakt hur jag ville ha den när jag började. Här kommer lite bilder.

Vet inte vad ni tycker men jag blev i alla fall nöjd.
Ha de´

lördag, februari 20, 2010

Bamsevägg...

Vi håller på att måla en "Bamsevägg" med barnen. Min kollega ansvarar för den och så här ser den ut just nu. Barnen är med och hjälper till en i taget. De tycker att det är roligt och det blir jättefint med tanke på att de bara är 2 och 3 år gamla. Se här...

Målningen täcker hela väggen från golv till tak så det är en stor tavla vi gör. Hur kul som helst. Barnen har stenkoll på vem som bor var. Från början var inte Famors hus med för vi tänkte börja med Bamse, Lille Skutt och Skalman. Men barnen var så bekymrade över var Farmor bodde så vi fick rita dit även hennes hus. Och visst...hon är ju en viktig person så självklart måste hon vara med. Vad tänkte vi på igentligen.?

Ha de´

torsdag, februari 18, 2010

Bamse-saga...

Här kommer sagan som jag gjort till barnen på mitt jobb.

Bamse går till Farmor.

De tre vännerna Lille Skutt, Skalman och Bamse skulle gå till Farmor för att äta köttbullar och spagetti. För att komma dit var de tvungna att gå genom skogen där Vargen bodde.

Först skuttade Lille Skutt genom skogen....skutt, skutt, skutt...
-Vem är det som skuttar i min skog? ropade Vargen.
-Det är bara jag, Lille Skutt. Jag ska gå till Farmor och äta köttbullar och spagetti, svarade Lille Skutt.
-Då kommer jag och tar dig, sa Vargen.
-Nej, nej. Ta inte mig för jag är så liten och rädd. Ta Skalman istället, han kommer snart, sa Lille Skutt.
-Okej då, sa Vargen.

Sedan kom Skalman gående genom skogen. Gå, gå, gå, gå...
-Vem är det som går genom min skog? ropade Vargen.
-Det är bara jag, Skalman. Jag ska till Farmor och äta köttbullar och spagetti, svarade Skalman.
-Då kommer jag och tar dig, sa Vargen.
-Nej, snälla gör inte det för min Mat&Sovklocka har ringt så jag måste äta. Ta Bamse istället, han kommer snart, svarade Skalman.
-Okej då, sa Vargen.

Strax kom Bamse lufsande genom skogen. Lufs, lufs, lufs...
-Vem är det som lufsar genom min skog? ropade Vargen.
-Det är bara jag, Bamse. Jag ska till Farmor och äta köttbullar och spagetti, svarade Bamse.
-Då kommer jag och tar dig, sa Vargen,
-Ja gör du det. Jag är inte rädd för dig, svarade Bamse då.

Så sprang Vargen fram och skulle fånga Bamse. Men då drack Bamse en burk med Dunderhonung och blev jättestark. Vargen blev så rädd och grät:
-Nej,snälla Bamse slå mig inte, slå mig inte nu när du är så stark.
-Jag slåss aldrig. Jag är väldigt stark men också väldigt snäll, sa Bamse då. Så jag tänker bära dig till Farmor så du också kan få lite köttbulla och spagetti. Men då måste du lova att vara väldigt snäll du också.

Och det lovade Vargen.

Så gick de till Farmor där alla, Lille Skutt, Skalman, Bamse, Farmor, Katten Janson och Vargen blev vänner.

Snipp, snapp, snut, så var sagan slut.

Hoppas ni gillar den. Och ja, jag har haft sagan om Bockarna Bruse som utgångssaga. Mina förskolebarn är nämligen stormförtjusta i den så jag tyckte det passade bra. Om ni gillar min version får ni gärna använda den, men det vore jättekul om ni talade om det för mig och att ni berättar vad era barn tycker om den. Skriv gärna en kommentar om det här är ni snälla.

Till nästa gång säger jag bara

Ha de´

Bilder på Bamse-sagan...

Här kommer lite bilder från min Bamse-saga. Vi börjar med en bild på Vargskogen. Där bor Vargen som försöker ta Bamse och hans vänner när de ska gå till Farmor.


"Skogen" har jag klippt ut ur tidningar och klistrat på en bit masonit. På detta har jag klistrat fast lite pinnar och bark i olika storlekar som trädstammar.


Till Farmor har jag använt en liten Björne-nalle som fått både förkläde, sjalett och glasögon (gjorda av ståltråd). Här tillsammans med katten Jansson.


Tillsammans med Bamse, Skalman, Lille Skutt och en burk Dunderhonung blir de stommen till sagan om när "Bamse går till Farmor".



Barnen tycker att sagan är rolig och lite spännande att lyssna på och vi får läsa den ganska ofta på min förskola. Återkommer med sagan lite senare. Trodde man kunde kopiera och klistra in från ett Word-dokument, men si det gick inte. Så jag får skriva hela sagan "för hand".

Tills dess säger jag...

Ha de´

onsdag, februari 17, 2010

Honungsburkar...

Tänkte visa några burkar med Dunderhonung som jag gjort till en Bamse-saga jag gjort till jobbet. Eftersom vi har Bamse-tema tyckte jag att det kunde passa bra med en saga om Bamse och hans vänner. Kan skriva in den här vid ett senare tillfälle om det skulle vara intressant... Tänker även lägga in bilder på "hela" sagan med figurer och allt men börjar med de små honungsburkarna eftersom jag inte fotograferat hela sagan än.


Här kan man se hur stora/små burkarna är. Väldigt gulliga om jag själv får säga det. ;-) Återkommer som sagt med sagan och fler bilder vid senare tillfälle.

Ha de´

Ett första inlägg...

Detta är mitt första inlägg på denna bloggen. Här kommer jag att lägga ut lite olika pyssel som jag håller på med, både privat och till jobbet. Hoppas det ska komma till glädje och kanske till nytta för någon som tittar förbi... ;-)
På återseende...
Ha de´